vineri, 8 iulie 2011

ICARIA

foto realizate de PH:S.A. CATALANO





  foto realizate de PH:S.A.CATALANO


Cand am plecat la Agrigento ..aveam gustul unei intalniri cu istoria…(chiar daca la scoala evitam ora de cite ori puteam!).Auzisem ca Valea Templelor  face parte  din patrimoniul Unesco pentru umanitate dar mai mult de atat nu stiam.
   La intrare iti platesti cuminte biletul si dupa citiva pasi te trezesti intr-o alta lume.Coloanele templelor grecesti se inalta catre cerul de un azur impecabil iar orasul se vede intr-o parte ca o fotografie. Pare un tablou rupt de lume ,venit dintr-o alta dimensiune a spatiului si  timpului.Dar impresia nu dureaza mult…iti sar in ochi sculpturile lui Igor Mitoraj expuse aici si iti dai seama ca esti doar un turist intre doua lumi,intre antic si prezent. Vezi capete fara “capac “Icar cu aripa franta si coloane imense dintr-o lume fara macarale si atunci iti dai seama fara sa vrei ca mintea umana nu are limite. Daca ar fi avut coloanele nu ar fi fost ridicate si nimeni nu ar fi avut curajul  sa incerce sa zboare !
   Mai fac cativa pasi si raman fara cuvinte..o statuie impunatoare ma revolta si ma intristeaza in acelasi timp-Icaria. Perechea celui ce a avut curajul sa zboare intr-o perfectiune a formei si a ideii de zbor.
 Adica daca e un Icar de ce nu ar fi si o Icaria? Frumusetea trupului si a aripilor nu sint suficiente pentru a zbura …glezna Icariei este stransa ferm de o mana puternica…de barbat!
Iata de ce am auzit noi doar despre Icar!

Niciun comentariu: