duminică, 12 februarie 2012

Ce lectie ne da zapada !

Urmaresc cu sufletul la gura toate stirile si mi se rupe sufletul gandindu-ma la toti batranii singuri ingropati in nameti ca intr-o moarte alba .Ma intreb nu o data ce ganduri au ,ce fac ,cum stau ei acolo sub zapezi, cum le-o fi trecand timpul ?
Poate se gandesc cu ce-au gresit in viata .Poate se gandesc la copii .Cata disperare si cata durere poate sa fie in sufletul lor si nici o speranta.Speranta unui batran e mereu legata de copii.Care copii cand satele s-au golit de tineri ,plecati la munca cine stie unde? Si oare cum le-o fi copiilor ,acolo departe ingrijind alti batrani in timp ce proprii lui parinti sint ingropati de nameti ? In ce fel de lume traim ?
Cu ce-au gresit batranii nostri? Ca au muncit prea mult? Ca nu au pus pret pe lux(nici nu prea stiau ce-i aia)?Ca au muncit pamantul de cind se stiu,pentru ca asa au invatat de la parinti? Ca putinii bani care ii aveau ii foloseau pentru copii, sa invete carte sa ajunga macar ei...undeva ?
Ma intreb cati bani ar fi economisit statul cu deszapezirea si salvarea acestor oameni daca satele ar fi fost ca altadata -cu toata forta de munca acasa ,nu prin straini ?
Ma intreb cum ar functiona societatea romaneasca daca cei care lucreaza afara ar contribui in Romania la sistemul de pensii si cel sanitar nu in alte tari de unde probabil nu vor ajunge sa recupereze nici un leu .
Ma intreb ce va face statul roman cind toti cei care nu vor mai fi buni de munca in alte tari se vor intoace acasa si nu vor avea nici un fel de venit .
Ma intreb ce se va intampla cind se va topi zapada si multi vor ramane fara case ,stiut fiind ca multe dintre casele de la tara sint de chirpici si nu vor rezista dupa atata zapada ?
Ma intreb ...daca se intreaba cineva care ar putea sa dea si solutii ?
Zapada asta ar trebui sa ne invete multe .Ar trebui sa intelegem ca din acest moment nu mai este loc de vorbe ,este nevoie doar de fapte altfel Romania va deveni un imens mormant..alb

Mesajele disperarii catre ANTENA 3http://www.antena3.ro/romania/suntem-prizonieri-in-propria-casa-ne-am-scris-biletele-de-adio-mesajele-disperate-trimise-de-utilizatorii-www-antena3-ro-154852.html

Niciun comentariu: