sâmbătă, 17 decembrie 2011

Imprimanta la...oferta!!!

Daca esti la Brasov de sarbatori nu uita sa vizitezi Muzeul Primei Scoli Romanesti aflata in Scheii Brasovului .Vei vedea aici sala de clasa ,tiparnita si documente de o importanta deosebita. Priveste fotografia de mai sus ,poti sa iti imaginezi ca aceasta tiparnita este strabunica imprimantei de azi? Literele se sculptau pe o tablita de lemn si apoi se dadea cu tus si se presa -o munca titanica pentru fiecare fila tiparita .Timpul de realizare a unei carti era de aproximativ ...doi ani!!! Asta se intampla in timpuri cand cartile aveau mare cautare dar erau foarte greu de realizat. Astazi se pot tipari cu mare usurinta dar din pacate cati dintre noi mai apreciaza o carte !!!

http://www.primascoalaromaneasca.ro/cat_documentar_video_muzeul_prima-scoala-romaneasca.html


Dar daca vizitezi muzeul insotit de domnul profesor Vasile Olteanu(http://ro.wikipedia.org/wiki/Vasile_Oltean)poti sa te consideri cu adevarat norocos -explicatiile dansului sint un adevarat regal !
De cite ori merg imi propun sa il inregistrez pentru ca este imposibil sa urmaresti abundenta de informatii ,pasiunea si bucuria cu care iti povesteste istoria si asta chiar daca esti singurul vizitator!
    Da,din pacate asta este durerea dansului, din ce in ce mai putini turisti   viziteaza acest muzeu  ,si este pacat ,mare pacat !  De aceea m-am gandit sa te invit si eu sa vezi aceasta "imprimanta" la oferta ,vizitarea acestui muzeu plin de comori inestimabile la un pret de...nimic !
  Oare de ce imi vine in minte o secventa din copilarie ,cand ne aduceau cu "scoala"sa vizitam acest muzeu si asteptam la rand dupa grupuri si grupuri de turisti straini ?
  Cu riscul de a deveni plicticoasa in final as vrea sa te mai intreb ceva. Ai fi citit acest articol daca ar fi avut un titlu...diferit?

Niciun comentariu: